Снимка БулфотоПрисъда от една 1 година и осем месеца условно с три

...
Снимка БулфотоПрисъда от една 1 година и осем месеца условно с три
Коментари Харесай

Бивш полицейски началник, причинил смърт на пътя, получи 1 г. условна присъда

Снимка Булфото

Присъда от една 1 година и осем месеца условно с три годишен изпитателен период присъди състав на кюстендилския Окръжен съд за някогашния шеф на Криминална полиция в Кюстендил Захари Захариев, предизвикал гибел при злополука. Делото мина в един ден при съкратена процедура по искане на обвинения Захариев. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен период, съобщи БНР.

``
реклама

Криминалистът бе упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност при ПТП, като отхвърли мнения. Той се е движел с 93 км/ч при позволени в сектора при с. Невестино, където е станала злополуката, 50 км/ч. Предизвиква преден удар, при който умира лидерът на насрещно движещ се микробус Росен Любенов.

В правосъдната зала Захариев разгласи, че не е предполагал, че може да взе участие в подобен случай и че съжалява за гибелта на Росен Любенов. Роднините на починалия обявиха, че ще апелират пред Апелативния съд.

Присъдата на към момента актуалният служител на реда може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в границите на 15 дни. Според мнения в града м.г. той се е пенсионирал, само че продължава да работи в системата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР